Monday, April 19, 2010

FINAL menghampiri diri!!!!!!!!!!!

kepada semua.....
aku da lama gle x update blog ni.....
busy gler....
aku sampai xde masa nak tgk blog ni......
skrang ni plak duk busy utk paper final......
dapat la curik masa skit2 utk update.......
FINAL!!!!!!!!
tidak...... aku da ready ke blum ni......

aku da mle risau ble aku rasa macam aku x blaja pape pun lagi.....
aku not even start anything.....
mcm ne la aku nak hadapi the biggest challage in university......
aku xtau la....
dengan masalah2 dalaman yang timbul....
aku xtau la ble aku nak mintk maaf dgn seua org.....
aku ni da la banyk wat salah kat org......
aku ada kawan n ktwng da lama gler gaduh....
dari pertengahan sem smpi la nak final ni.....
aku pun da x ingt da gaduh psal pe....
aku ni plak jenis ego besar badan aku.....
ssah nak mintak maaf dgn org.......
tapi sampai bila aku dgn dia nak macam ni je......
aku harap sgt yang satu ari nt dia dapat maafkan aku.....
aku bukan nye ape....
xnak buat musuh kat muka bumi allah yang sementara ni....
klu bleh nak kawan dgn semua org.......


hidup pun bkn nye lama.....
mati pun sekali je.....
hmmmm.....
hope utk final kali ni aku dapat wat yang terbaik n cuba utk naikkan pointer aku....
aku da janji dgn parent aku utk banggakan dorang.....
sme2 la kite berdoa untk kejayaan....
menuju ke arah kecermerlangan......
FINAL, HeRe i ComE!!!!!!!!!!!!!!



Friday, February 19, 2010

ImPiAn

dalam dunia ni setiap makhluk mempunyai impian yang ingin kita capai...
sama seperti azam..
tapi kadang-kadang orang selalu buat impian tu sekadar angan2 mat jenin..
nape agak nye???

seseorang pernah bertanya pad aku apa kah impian ku, lalu aku jawab aku x pasti...
beliau terus marah aku.. dia cakap yang aku ni orang yang x memandang ke hadapan..
dari detik itu, aku mula berubah...
setelah ditegur, aku mula menetap kan impian ku untk berjaya dan membangga kan orang tua ku...
aku mula sedar kegigihan bermula dari impian...
jika kita bersungguh2 untuk berjaya, nescaya kita akan mencapai impian kita...
sekian....

Wednesday, February 17, 2010

Kenangan

KENANGAN!!!!
apa yang ada pada kenangan???
dari kenangan datang nye pengalaman...
x kire la pengalaman baik ke, buruk ke, lama ke, sekejap ke...
setiap kenangan membawa erti masing2...

ada ke kenangan yang menjadi kan kita ni manusia yang lebih baik???
atau
kenangan cuma untuk kita kenang dan terus kita lupakan untuk selama2nye???

cbe kita bayangkan hidup tanpa kenangan......
x ubah seperti boneka di pentas persembahan...
hanya melakon kan watak tapi x memahami apa yang sedang berlaku...
aku pernah bertanya bapa kepada orang tua ku, apa maksud kenangan bagi dirinye, lalu dia menjawab....
" terpulang pada tuan punya badan"

jadi, aku pun cuba merenung kata2 itu...
aku tidak memahami..
mungkin fikiran ku yang belum matang menghalang aku....
cukup la coretan aku untk kali ini..
sekian...

sahabat

aku xfaham perangai manusia, nape selalu sangat berubah?
aku cuba nak jaga hati orang lain tapi masih lagi ada yang terasa..
nape???
mungkin aku ni teruk sangat kot... atau aku memang x pandai berkawan.. semua orang nak lari dari aku..
semua ornag benci aku... aku tau aku ada kekurangan tapi kadang2 aku pun nak jugak orang lain kenal siapa aku yang sebenar..
zaman sekarang ni masih ada ke orang yang berkawan sebab dorang "cool", macho or bergaya??
aku ni memang la x pandai bergaya tapi sekadar pandai menhibur tu boleh la..
aku x tahu kenape aku ni slalu di benci...

kalau la aku mampu jelajah seluruh dunia, aku nak sangat kawan dengan semua orang.. yang besar, yang kecik, yang gemuk, yang kurus, yang gelap, yang putih, yang tinggi atau pun rendah...
aku x memilih, asalkan aku dapat berkongsi rasa n pengalaman aku dengan dorang...

ramai orang kata kat aku, "kawan ketawa senang dicari, kawan menangis sukar ditemui"..
memang betul tapi bagi diri aku sendiri, kedua-dua jenis kawan ni susah aku nak crik...
semua nye datang dan pergi...
x penah kekal..
mungkin ni nasib aku...
aku terima je la....
sekian...

Tuesday, February 16, 2010

16/2/2010 - huhu... aku da lama gler x updated blog ni... aku x updated pun sbb xde org pun nak tgk.... aku syok sendri je ni.... aku pu n bru je blik dari kampung aku kat kota tinggi johor.. penat die x payah citer la.... mmg penat ya amat sgt... bleh plak time nak blik tadi traffic jam kat highway senawang sampai ke bangi.... 4 jam sangkut beb... penat giler... masa aku drive tadi, bru aku sedar yang perangai2 pemandu di malaysia n singapore...
Semua orang bawak kete kelam kabut.. macam da nak roboh tempat yang dia nak pegi tu... yang menyebab kan semua orng jam berjam2 tu cbb perangai pemandu2 yang nak cepat tu la....
Aku pun x faham nape dorang nak sgt bwk kete laju2.. ingt jalan raya tu tmpt lumba kete ke???
klu da x tahan nak race sgt, pegi je booking litar sepang 2.... mcm da x de otak semua orang2 nie...
aku ckp ni bkn maksud nye aku ni bawak kete baik sgt tapi at least aku x de la bawak kete macam pelesit... ni blum cite yang bwak kete x kena pada lorong...
HAISH!!!!! apa nak jadi dgn dorang ni... malaysia da berjuta2 kluar kan duit untk besarkan jalan, tapi ada lagi yang guna lorong kecemasan untk potong barisan... apa la yang dorang fikir...
nasib baik time mcm ni polis ada wat OPS SIKAP.. kurang la jgk org pki lorong tu...dgn accident nye lagi... aku btul2 x faham dgn manusia skrng ni... da x sayang nyawa sendiri ke??? aku bukan nye apa, kadang2 aku jadi geram dgn sikap pemandu2 dkt malaysia ni... aku rasa dorng ni x tkut undng2 kot... aku rasa cukup la celoteh aku kali ni... bila2 masa klu aku larat, aku post lagi... penat aku x hlng lagi ni.....

Monday, February 8, 2010

kehidupan seorang lelaki...

9/2/2010- ari ni aku mula menulis blog... benda yang dulu aku x penah pun nak pandang... cerita aku bermula di satu uiversiti..... kat sini bru aku knal dunia.... mcm2 benda baru aku belajar... dari benda yang kecik2 smpai bnda yang besar2... aku msuk dalam bidang yang blum pernah aku sentuh, KEJURUTERAAN AWAM.. semua berkenaan dgn batu... semua bertemu dgn tanah, batu, simen.. hidup ni penuh dgn cabaran, so aku pun terima la cabaran ni....